Vodič za kupnju savršenih sunčanih naočala

Upotpuni svoj look novim parom sunčanih naočala

Iako je ljeto na zalazu, sunčane naočale uvijek su atraktivan modni dodatak, a s krajem ljeta dolaze i online sniženja na poznate marke. Bez obzira na to kakve modele sunčanih naočala voliš, pronalazak pravog modela, veličine ili boje okvira može biti zahtjevno i skupo. Zbog toga ti u nastavku ovog vodiča donosimo nekoliko korisnih savjeta za odabir savršenog para sunčanih naočala, kao i pregled online trgovina koje nude najveće popuste.

Foto: pexels.com

Izaberi model prema obliku svoga lica

Jedna od prvih stvari o kojima treba razmisliti prilikom kupovine novih sunčanih naočala je oblik tvog lica. On može biti ovalan, četvrtast, okrugao ili srcolik, a ako ne znaš sa sigurnošću koji je tvoj oblik lica, Eyerim online trgovina nudi objašnjenja i primjere pomoću kojih to možeš odrediti. U njihovom webshopu također možeš vidjeti koji modeli najbolje pristaju određenom obliku lica te putem web kamere virtualno isprobati kako ti određeni model pristaje.

Popularni modeli sniženih naočala za svaki oblik lica

Ovalni: Ovalni oblik je lica je jedan od najzahvalnijih za nošenje naočala. Ako je to tvoj tip lica, možeš izgledati sjajno u širokom rasponu modela sunčanih naočala. Mi ti preporučujemo pravokutne ili pilotske modele poput legendarnih Ray-Ban aviatorki ili Polaroid PLD6186 modela.

Četvrtasti: Još jedan popularan oblik lica kojem savršeno pristaju okrugle naočale, a trebalo bi izbjegavati pravokutne ili četvrtaste modele. Srećom, okrugli modeli sunčanih naočala iznimno su popularni posljednjih godina pa možeš vrlo lako naći točno to što želiš! Ray-Ban Round Metal u različitim bojama okvira popularan su izbor, a slične modele nude još marke Gucci i Oakley.

Foto: pexels.com

Okrugli: Savršeni par sunčanih naočala može vizualno produljiti okruglo lice, a uz njega najbolje prolaze velike, pravokutne ili četvrtaste sunčane. Trebalo bi izbjegavati okrugle i uske okvire jer bi mogli naglasiti okruglost lica. Pritom bismo istaknuli ponudu OiO by Eyerim, Guess ili Moschino kao brendove s velikim izborom ovakvih naočala.

Srcolik: Osobama srcolikog lica najviše odgovaraju pravokutne, četvrtaste, pilotske ili geometrijske sunčane naočale.

Pravi okvir za tvoju boju kose

Boja kose jednako je važan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom traženja savršenog para sunčanih naočala. Osobama sa svijetlom kosom najbolje pristaju naočale šarenog okvira ili boja poput zelene, plave i smeđe.

Foto: pexels.com

Osobama s kosom srednje tamnih tonova imaju određenu fleksibilnost u izboru sunčanih naočala. Njima će jednako lijepo pristajati okviri toplih boja, kao i "odvažnije" boje poput ljubičaste, srebrne ili bijele.

Tamna kosa je još jedna svestrana nijansa kada je u pitanju nošenje novih naočala. Upečatljive nijanse poput crne, bijele, crvene, zelene i plave mogu izgledati nevjerojatno u kombinaciji s tvojom tamnom kosom.

Sunčane naočale ne moraju biti veliki trošak

Sada kada znaš razlike između oblika lica i odgovarajućih modela sunčanih naočala, vrijeme je da nađeš svoj omiljeni model i naručiš ga. Međutim, nema sumnje u to da su mnoge sunčane naočale velik trošak, posebice u vrijeme općeg poskupljenja cijena. Ali, ne brini! Upravo naša stranica nudi mnoštvo aktivnih kupona i akcija za sunčane naočale čijim korištenjem možeš uštedjeti i do 50% te tako lakše kupiti čak i skupe modele.

Eyerim.hr online trgovina trenutačno nudi nekoliko različitih kupona za sunčane naočale, a dio modela je na velikom popustu u outlet dijelu stranice. Ray-Ban, Polaroid, Gucci, Dior i Tommy Hilfiger samo su neki od marki koje u ovom webshopu možeš zgrabiti po super cijenama!

Foto: pexels.com

Ako si u potrazi za cjenovno pristupačnijim, a uz to eco-friendly modelima, obavezno provjeri Promize Eyewear ponudu. Promize je prvi hrvatski brand s ekološkom kolekcijom sunčanih naočala, a dodatna pogodnost kupovine je besplatna dostava diljem Hrvatske u roku od 2 do 3 dana. Drugi hrvatski brand sunčanih naočala je Ilanga Eyewear, a u ovom webshopu možeš pronaći asortiman cool naočala s raznim bojama leća koje su savršene za plažu i vruće ljetne dane. Ilanga webshop također nudi besplatnu dostavu, ali samo na narudžbe iznad 40 €.

Sunčane naočale također je moguće naći i u online trgovinama koje se ne fokusiraju prvenstveno na naočale, ali svejedno u svojoj ponudi imaju širok raspon modela. Answear.hr jedan od takvih webshopova koji, uz velik broj odjevnih predmeta, nudi i naočale. U njihovoj ponudi tako možeš pronaći dizajnerske sunčane naočale poput Jimmy Choo, Guess i Saint Laurent modela za žene, muškarce i djecu. Prije kupnje, svakako pogledaj dostupne Answear promo kodove za što veću uštedu!

Naposljetku, ako tražiš jeftinije sunčane naočale u cjenovnom rangu od 10€ do 30€, baci oko na Vuch ponudu. Vuch često nudi kupone i velika sniženja do čak 60% na svoj asortiman te tako kupnja lijepih modela sunčanih naočala ne mora biti velik trošak.

Nadamo se da ti je ovaj vodič koristio i da ćeš se idući put na suncu osjećati baš super!

Ana Krce - Mega Kuponi
Kao Mega Kuponi urednica, svakodnveno pretražujem akcijske ponude i promo kodove hrvatskih online trgovina kako bih našim posjetiteljima pomogla uštedjeti pri online kupovini!