Kako kupiti PC gaming opremu na akciji?

Kupnja odgovarajuće gaming opreme i dodataka često je skupa, posebice ako igraš svakodnevno i želiš si priuštiti kvalitetnu opremu koja će znatno poboljšati tvoje gaming iskustvo. Na kupnju laptopa, monitora i ostale opreme lako se može potrošiti i preko 1,000€ ! Upravo zato smo napisali ovaj kratki vodič za kupnju gaming opreme po akcijskim ponudama, tako da za uložen novac dobiješ najbolju moguću opremu.

Foto: pexels.com

Izbor odgovarajućeg gaming miša

Idealan gaming miš trebao bi odgovarati tvom dlanu i stilu igranja. S obzirom na veliki broj sati koje svaki gamer provede koristeći miš, izuzetno je važno pronaći onaj koji je udoban i koji odgovara obliku i veličini tvog dlana. Što se tiče povezivosti, preporučujemo korištenje žičanog miša kod kojeg je, u usporedbi s bežičnim, manji rizik gubitka napajanja, a vrijeme reakcije je kraće.

Na kraju se postavlja pitanje koji model i marku miša odabrati, a to ovisi o tvojim gaming preferencijama i budžetu. Gamerima koji prije svega žele naći cjenovno prihvatljive miševe savjetujemo da pogledaju trenutne Mikronis akcije informatičke opreme. Na popustu su brojne marke, a najpovoljniji Redragon i HP miševi mogu se kupiti po cijeni od 20€. Za one koji žele odvojiti nešto više novca, u ponudi su i Logitech miševi po cijeni od 35€ ili više.

Pouzdane tipkovnice po povoljnim cijenama

Sljedeći korak je pronalazak odgovarajuće gaming tipkovnice! Mnogi igrači preporučuju kupnju mehaničke tipkovnice za PC igranje zbog njene trajnosti i otpornosti na intenzivno korištenje. Kvalitetna mehanička tipkovnica može izdržati čak i do 50 miliona pritisaka po tipki, a bez da izgubi kvalitetu i originalni „osjećaj“.

Foto: pexels.com

Pouzdana mehanička tipkovnica može trajati pet ili čak do deset godina, a tipke je uvijek moguće naknadno zamijeniti ako se oštete ili istroše. Imajući na umu dugotrajnost ovog tipa tipkovnice, savjetujemo ti da na nju, ako je moguće, odvojiš nešto veći dio svog gaming budžeta jer je kvalitetna tipkovnica prije svega dobra investicija za budućnost.

Brojne online trgovine trenutno nude Back to School akcijske ponude u kojima je snižen i gaming asortiman. Na Emmezeta rasprodaji multimedije možeš povoljno kupiti razne White Shark modele tipkovnica, a u nekim slučajevima u ponudi je i kombo paket tipkovnice i miša. Cijene se u Emmezeti trenutno kreću u rasponu od 20€ do 50€, a slično je i u Mikronis trgovini gdje se povoljnije Redragon tipkovnice prodaju po cijeni od 40€ i više.

Slušalice na akciji

Bez obzira na žanr PC igara koje igraš, kvalitetne slušalice definitivno poboljšavaju iskustvo igranja. Bez dobrih slušalica nemoguće je uživati u sitnim zvučnim detaljima igre ili pouzdano čuti o čemu pričaju drugi igrači pri multiplayer načinu igranja. Kao i kod izbor ostale gaming opreme, i pri kupovini slušalica bitno je uzeti u obzir vlastite načine igranja i tip igara koje najviše igraš.

Što se tiče izbora u hrvatskim webshopovima, MobileGo.hr online trgovina nudi velik asortiman gaming slušalica po akcijskim cijenama. Gameri kojima je prioritet niska cijena u ovoj trgovini trenutačno imaju priliku kupiti Havit gaming komplet koji sadrži tipkovnicu, miš i slušalice po cijeni od 42€. Nije navedeno do kada će ova akcija trajati te je naš savjet iskoristit ju što prije. Za one koji za slušalice imaju veći budžet, preporučujemo također i pregled Mikronis i Emmzeta asortimana.

Najbolji gaming monitori na akciji

Ovisno o veličini, rezoluciji i značajkama, računalni monitor može koštati od 150€ pa preko 1000€, i najskuplji je dio gaming opreme na koji se osvrćemo u ovom članku. Da bi dobio/la najbolju vrijednost za svoj novac, potrebno je uzeti u obzir niz faktora - tvoje gaming navike, vrste igara koje najčešće igraš i koliko prostora imaš za igranje i pozicioniranje samog monitora.

Foto: pexels.com

I Mikronis i Emmezeta imaju u ponudi monitore poznatih marki kao što su Acer, Philips i Samsung s početnim cijenama od 120€. Također ti savjetujemo da, ako tvoj željeni model u ovim online trgovinama trenutačno nije na akciji, s kupnjom pričekaš jer se akcijska ponuda često mijenja iz tjedna u tjedan, ovisno o dostupnosti modela i marki proizvoda. Osim toga, Emmezeta ponekad organizira vikend akcije tijekom kojih je multimediju i informatičku opremu moguće kupiti i po sniženjima do čak 30%, što u slučaju skupog modela monitora znači veliku uštedu!

A što s ostalom potrebnom opremom?

Bez obzira na to jesi li trenutno u potrazi za samo jednim gaming dodatkom ili cijelim gaming setom, nadamo se da će ti pregled prigodnih online trgovina i popusta olakšati izbor i pomoći uštedjeti. Ako tražiš ostalu opremu poput gaming laptopa ili stolice koje u ovom kratkom vodiču nismo spomenuli, pogledaj našu ponudu Back to School kupona kojima su obuhvaćeni i ovi proizvodi. Jesen i razdoblje početka nove školske godine jedan su od najboljih perioda za kupnju povoljne informatičke i gaming opreme, a nadamo se da ćeš uskoro uživati u svojim novim gaming dodacima.

Ana Krce - Mega Kuponi
Kao Mega Kuponi urednica, svakodnveno pretražujem akcijske ponude i promo kodove hrvatskih online trgovina kako bih našim posjetiteljima pomogla uštedjeti pri online kupovini!